Ο λαός ως προς τα ταφικά έθιμα αντιμετωπίζει το θάνατο και την ταφή των προγόνων του με προσήλωση και εμμονή στις παραδόσεις, τις δοξασίες και τις συνήθειες που αυτά του κληροδότησαν.
Έτσι πολλά σημερινά έθιμα ανάγονται στην αρχαιότητα, στα ομηρικά χρόνια. Η καύση των νεκρών στην κλασική Αθήνα ήταν μια μη διαδεδομένη πρακτική τουλάχιστον έως τον 4ο αιώνα π.Χ.
Κατά την Αρχαϊκή περίοδο εφαρμόστηκε κυρίως η πρακτική της καύσης , ίσως επιρροή της Ανατολής, όπου πραγματοποιούνταν στο σημείο της ταφής και οι στάχτες φυλάσσονταν σε έναν αμφορέα και ενταφιάζονταν σύμφωνα με το εθιμοτυπικό του ενταφιασμού.
Όμως δεν είναι λίγες οι αλλαγές που συντελέστηκαν στο μεταχριστιανικό κόσμο. Ο θάνατος και η ταφή του Χριστού, η ίδρυση της Εκκλησίας, οι τάφοι των μαρτύρων του χριστιανισμού και η πίστη στην ανάσταση των νεκρών αναδιαμόρφωσαν το εθιμοτυπικό και τις ταφές από τους χρόνους του βυζαντίου μέχρι και τα νεότερα χρόνια.
Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι τάσσονται υπέρ της καύσης, επικαλούμενοι λόγους υγιεινής, αποσύνθεση του σώματος αλλά και των κοιμητηρίων στους χώρους ταφής.
Για την προσωπική σας επιλογή στην καύση έχουμε δημιουργήσει ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο συνεργατών και υπηρεσιών.

25ης Μαρτιου 39, Αγιος Δημητριος
Τηλ: 210 97 62 172

Δωδεκανήσου 24, Άλιμος
Τηλ: 210 99 40 100

Πλατεία Κοιμητηρίου Αγιου Δημητρίου
(Αίθουσα Δεξιώσεων), Τηλ. 210 97 19  287

Ε.Ο. Αγρινίου - Αντιρρίου, Αγρίνιο
Τηλ. 26410 44444

Mail: teletesnikitas@gmail.com

nikhtas03

sigta